venres, 19 de maio de 2017

Repartindo torundas para analizar as bacterias da cociña


Iniciamos o noso proxecto de microbioloxía repartindo as torundas para tomar mostras. O luns faremos os cultivos na reunión do club de ciencias.
Lembrade o procedemento.

INVESTIGAMOS AS BACTERIAS PRESENTES NA TÁBOA DE CORTAR.
Neste proxecto de investigación queremos coñecer as bacterias coas que compartimos as táboas que se empregan para cortar na cociña de casa.
A primeira parte deste proxecto implica a recollida ordenada de mostras empregando torundas estériles.
  1. Deixamos a táboa sen limpar tras o último uso e esperamos un par de horas.
  2. Pasamos a torunda pola táboa e etiquetamos. É moi importante etiquetar ben: que alumno recolle a mostra e que condicións ten. Neste caso anotamos o noso nome e poñemos o número 1.
  3. Limparemos a metade da táboa con xabrón e auga e a outra metade só con auga. Sempre auga fría.
  4. Pasamos unha torunda pola metade lavada con xabrón e gardamos e etiquetamos a torunda. Nesta etiqueta poremos o noso nome e o número dous.
  5. Pasamos a segunda torunda pola outra metade da táboa, a lavada con auga e etiquetamos correctamente. Nesta etiqueta poremos o noso nome e o número tres.
O luns levamos as nosas mostras á reunión do club de ciencias para facer o cultivo.

Ningún comentario:

Publicar un comentario